Uw gewenste hout op maat gezaagd.

Er zijn natuurlijk een tal van houtsoorten op de wereld, wij maken gebruik van douglas en eiken.

 

Graag vermelden wij hieronder wat het nou eigenlijk precies is:

 

Douglas:


Douglas heeft onbehandeld van nature een hoge duurzaamheid. 
Door de van nature hoge duurzaamheid is Douglas een milieuvriendelijk alternatief voor geïmpregneerd Vuren wat veelal schadelijke stoffen bevat om een verhoogde duurzaamheid te bereiken. Daarbij is het esthetisch gezien mooier dan geïmpregneerd hout.

Douglas hout groeit in Europa maar is geen inheemse soort. Oorsponkelijk komt deze houtsoort uit het westen van Noord-Amerika waar hij Orgeon Pine wordt genoemd. De Orgeon Pine bomen kunnen daar een hoogte bereiken van 90m1. In Europa heeft het hout de naam 'Douglas' gekregen naar de Schotse Botanicus Sir David Douglas die de zaden Orgeon Pine in 1827 voor het eerst in Europa introduceerde.

De boom is vanaf 1840 verder over Europa uitgewaaierd. In de jaren is de Douglasspar veel aangeplant doordat hij goed aanslaat in het Europese klimaat en als snelgroeiende boom toch kwalitatitief hoogwaardig en duurzaam constructiehout oplevert. Het Douglas hout wat in Europa groeit is niet vergelijkbaar meer met het oorsponkelijke Orgeon Pine. De relatief snelle groei zorgt voor een grovere structuur vergeleken met Oregon Pine.

 

I.v.m. vakantie zijn wij gesloten van 4 augustus t/m 29 augustus 2018.